Birthe's Madside

 

Syltede grønne agurker

De første små grønne agurker er specielt egnet til denne opskrift.

  • 2 snese små grønne agurker

  • Saltlage:

  • 100 g groft salt pr liter vand

  • Eddikelage:

  • 1 liter eddike

  • 425 g sukker

  • 250 g  små skalotteløg eller sylteløg

  • 1 pose færdig krydderiblanding

  • dildskærme

  • konserveringsmiddel

Vask agurkerne godt og skær den yderste spids af hver agurk ende. Opløs saltet i kogende vand, lad det blive koldt og hæld det over agurkerne. Lad dem stå koldt til næste dag. Lad agurkerne dryppe godt af og kom dem på rene glas eller krukke sammen med de pillede løg. Bring eddike og sukker i kog med krydderiblandingen. Hæld den kogende lage over agurkerne. Læg en omvendt tallerken over agurkerne, så de holdes under lagen. Lad dem trække et par dage . Giv lagen et nyt opkog og tilsæt konserveringsmiddel. Kom dildskærme på agurkerne og hæld den kogende lage på. Lad agurkerne trække mindst 14 dage, inden der spises af dem.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside