Birthe's Madside

 

Syltede grønne tomater 2
  • 1 kg grønne tomater

  • Lage 1:

  • ½ l vand

  • ½ l eddike

  • 1 spsk salt

  • Sukkerlage:

  • 750 g sukker

  • 1 dl eddike

  • 1 dl vand

  • 1 stang vanille

  • Atamon

Lage 1 koges sammen, og tomaterne (lidt af gangen) koges ca 2 minutter. Tomaterne kan evt. flås eller prikkes. Sukkerlagen koges sammen. Heri koges tomaterne 3 - 4 minutter (efter størrelse, store tomater måske 10 minutter), står i lagen til næste dag, hvorefter de atter koges nogle få minutter. Nu tages tomaterne op, lægges i Atamon-skyllede glas, og lagen koges ind til den er tyktflydende, tilsættes lidt Atamon før den hældes over tomaterne. Bindes til straks.

Serveres til Frikadeller mm.

Kilde: Jens Hilligsøe

 

 

Birthe's Madside