Birthe's Madside

 

Syltede salatagurker
  • Almindelige salatagurker
  • salteddike1 laurbærblad2 duske krondild1 spsk reven peberrod
  • 1/4 tsk stødt peber
  • Lage:
  • 1 l eddike
  • 500 g sukker
  • 3 dl vand2 spsk Atamon

Agurkerne skrælles og skylles. Skæres derpå i skiver på ½ cm og lægges lagvis med løgskiver i et højt glas. Når der er fyldt ca. 4 cm op i glasset, strøs 1 spsk salt over. Dette gentages, til glasset er fyldt op. Efter 2 dage hældes saltlagen fra. Over agurkerne kommes en kogende eddikelage (halvt eddike og halvt vand). Den tredje dag hældes lagen fra, og koges op og hældes tilbage på agurkerne igen. Næste dag sies lagen fra. Agurkerne kommes lagvis i glasset igen med laurbærbladet, krondilden, den frisk revne peberrod og peberet. Herover hældes en ny lage, som består af eddiken, sukkeret og vandet, som koges 5 min. og skummes godt. Sluk for ilden, kom Atamon i og rør rundt. Lagen hældes over agurkerne. Sørg for at der er rigeligt lage på. Glassene bindes til.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside