Birthe's Madside

 

Syltet græskar med vanille og lime
  • ½ kg renset græskarkød

  • kogende vand

  • 300 g sukker

  • 3 dl hvidvinseddike

  • 3 dl vand

  • 1 flækket vanillestang i mindre stykker

  • 6 hele nelliker

  • 1-2 spsk skrællet og fint hakket frisk ingefær

  • skallen af 1 lime eller usprøjtet citron

  1. Skær græskarkødet i 2-2½ cm store terninger, og overhæld dem 2 gange med kogende vand. Første gang hældes vandet straks fra igen, anden gang skal græskarkødet blive i vandet til det er blevet koldt.

  2. Kog en lage af sukker, eddike og vand, tilsat vanille, nelliker og lime skal.

  3. Læg græskarterningerne i lagen, og kog dem ved svag varme og med låg på klem, til de er klare, ca. 20 minutter. Hæld græskar med lage i en skål, og lad alt trække tildækket et køligt sted i 3-4 døgn.

  4. Derefter hældes væden fra i en gryde, og græskarkødet fordeles i glas. Giv lagen et opkog, kog den et par minutter, og fordel den over græskarrene. Luk glassene.

Kilde: "Alt om Mad" nr. 3 1995

 

 

Birthe's Madside