Birthe's Madside

 

Syltet ingefær
15 personer
  • 250 g ingefær

  • 75-100 g sukker

  • 4 dl citronsaft eller riseddike

  • 6 dl vand + 1 tsk salt

Skræl ingefæren og skær den i meget tynde skiver gerne på en skæremaskine. Kog vandet op med salt og overhæld ingefæren med det. Lad det trække til det er lunt. Lad ingefæren dryppe godt af. Drys sukker over, bland godt, hæld eddike over og ryst godt igen. Lad blandingen trække to dage før den ingefæren serveres til sushi, anden rå fisk, gedeost eller fx svinefrikadeller.

PS: Hvis sukker og eddike koges op før blandingen hældes over ingefæren vil den være klar til brug allerede efter et par timer. Hvis ingefæren er meget frisk og skiverne tynde er det overflødigt at overhælde med varmt vand overhovedet. Sukkermængden kan øges til 100 g. Det er helt en smagssag hvordan man bedst kan lide balancen mellem sukker og syre.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside