Birthe's Madside

 

Tomat-agurkeremoulade

Det bliver en kraftig, grov remoulade, der evt. kan blandes i mayonnaise, kvark eller cremefraiche for at få en mildere smag.

  • 1 kg grønne tomater

  • 1½ kg rå agurker

  • 1 dyb tallerken pillede løg

  • 1 håndfuld salt

  • ½ l vand

  • 1 kop eddike

  • 3/4 l eddike

  • 3/4 kg melis

  • ½ kop sennepspulver

  • 3 tsk karry

  • 1 kop mel

  • 1 tsk flydende konserveringsmiddel + lidt til skylning af glas

Grønne tomater, rå agurk, løg og salt køres gennem kødmaskinen og stilles til side til det væsker. Væden sies fra. Mosen koges i ca. 20 min. med vand og 1 kop eddike og sies igen. Blandes med ¾ l eddike, melis, krydderier og mel. Massen bringes i kog under omrøring og koges i 20 min. under fortsat omrøring. Til sidst tilsættes flydende konserveringsmiddel og remouladen hældes på rene, konserveringsmiddel-skyllede glas.

Servering: Bruges som alm. remoulade til fisk, pølser, biksemad m.m.

Kilde: Jysk Haveselskabs blad "HAVEN" - Anne Roth - Susanne Pedersen

 

 

Birthe's Madside