Birthe's Madside

 

Blomkål med krydderrasp og tomater

Tid: Ca. 25 minutter

  • 1 stort blomkål
  • Krydderrasp:
  • 2 dl rasp
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2-3 spsk smør eller olivenolie
  • salt
  • peber
  • 1 dl hakket krydderurter, f.eks. persille, purløg og løvstikke
  • 4 store tomater
  • Tilbehør:
  • evt. groft brød og salat

Kog blomkål i letsaltet vand, ca. 10 minutter afhængig af størrelsen. Den må godt være lidt "sprødtkogt". Skold og flå tomaterne og skær dem i små terninger. Læg dem i en rundkreds på et fad og sæt det godt afdryppede blomkål i midten. Smelt smørret på en pande og rist rasp og sesamfrø, til det er gyldent. Rør de hakkede krydderurter i og drys med lidt salt og peber. Hæld raspen over blomkål og tomater og server straks. Giv grøn salat og groft hvedebrød til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside