Birthe's Madside

 

Finocchi ala panna (fennikel i flødesovs)
Italiensk, vegetar, grønt - 4 personer
  • 4 mellemstore fennikelknolde
  • 100 g smør
  • ½ kop piskefløde
  • salt
  • 5 spsk parmesanost

Fennikelknoldene befries for stilk, rodfæste og de hårde ribber på de yderste blade. Knoldene skylles grundigt og deles i 6 stykker på langs, som blancheres 5 minutter i kogende vand og dryppes af. Smørret smeltes i en stor flad gryde. Fennikelstykkerne tilsættes, saltes og snurrer møre for svag varme og under låg. De må endelig ikke blive brune. Fløden tilsættes lidt af gangen. Når kogetiden er omme, drysses osten over, og retten simmer under låg, til osten er smeltet.

Kilde: Kim Lykkegaard 04-05-1997

 

 

Birthe's Madside