Birthe's Madside

 

Grønærter i tomatsauce
Græsk, tilbehør, vegetar - 4 personer
  • 1½ kg ubælgede ærter
  • 1 løg
  • 3 tomater
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 bundt didl
  • ½ kop olivenolie
  • salt
  • peber

Ærterne bælges. Løget pilles og hakkes fint. Tomaterne dyppes i kogende vand 1-2 minutter, flås og hakkes. Dilden skyldes dryppes af og hakkes fint. Varm olien op i en gryde og svits det hakkede løg deri. Tilsæt de hakkede tomater og tomatpureen. Kom herefter ærter, didl, salt, peber og så meget vand ved at ærterne er ca ¾ dækket med væde. Læg låg på gryden og lad det hele snurre for svag varme i ca. 40 minutter.

Kilde: Kim Lykkegaard 06-05-1997

 

 

Birthe's Madside