Birthe's Madside

 

Grønkålspostej
  • 600 g grønkål
  • 3 porrer
  • 3 gulerødder
  • 1 løg
  • 3 spsk olie
  • 1 dl ris
  • 1½ dl boillon
  • 50 g hasselnødder eller valnødder
  • 50 g hirseflager
  • 3 æg
  • cayenne/salt/peber
  • ½ dl sesamfrø

Hak grønkålen fint, kog den ca 15 min. riv gulerødderne, skær porrene i fine strimler og snit løget fint. Svits det let i en gryde og tilsæt kålen, varm det hele igennem. Hak nødderne groft med en kniv og kom dem i grøntsagsblandingen sammen med ris og hirseflager. Tilsæt krydderier og vend godt. Rør æggene i et ad gangen, er farsen meget blød tilsættes flere hirseflager. Smør en ovnfast form og kom postejmassen i, drys med et tæt lag sesamfrø. Bag den ved ca 200 gr. i ca 40 min.

Kilde: Søren Jensen

 

 

Birthe's Madside