Birthe's Madside

 

Grøn lasagne
Tilberedningstid: ca. 1 time
  • 18 lasagneplader
  • vand
  • 1 spsk olie til kogning
  • Spinatstuvning:
  • 3 spsk smør
  • 4 spsk mel
  • 4 dl mælk
  • salt
  • et nip sukker
  • 500 g hakket frossen spinat
  • Oste-sovs:
  • 3 spsk smør
  • 4 spsk mel
  • 4 dl mælk
  • salt
  • revet muskat
  • 500 g hytteost
  • 50 g hasselnøddeflager

Lad spinaten tø og dryppe fri for væde. Smelt smørret i en gryde, rør melet i og afbag med den kogende mælk. Lad det koge godt igennem under omrøring. Bland spinaten i, kog igennem og smag til med salt og et nip sukker. Tilbered der efter oste-saucen: Smelt smørret, rør melet i og afbag med den kogende mælk. Lad saucen koge godt igennem og smag til med salt, peber og revet muskat. Rør hytteosten i. Kog lasagnepladerne i vand ca. 3 minutter. Kog af flere gange og lægges enkeltvis på et viskestykke. Eller brug forkogte plader. Læg pladerne skiftevis med spinat, ostesovs og hasselnøddeflager i et ovnfast fad eller en lille bradepande. Øverste lag skal være oste-sovs. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Læg evt. et stykke alufolie over de sidste 10 minutter. Server med salat og evt. kogt skinke til ikke vegetarer.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside