Birthe's Madside

 

Grønsagspostej
Ca. 8 personer
  • 1 porre
  • 100 g pastinak
  • 100 g persillerod
  • 100 g rodselleri
  • 200 g glaskål eller majroer
  • 100 g gulerod
  • 100 g pinjekerner eller hakkede hasselnødder
  • 5 æg
  • 2½ dl mælk
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk basilikum
  • 2 tsk salt og peber
  • 2-3 laurbærblade
  • smør til formen

Rens alle grønsagerne. Snit porrerne fint. Riv resten af grønsagerne på råkostjernet. Pisk æg, mælk, majstivelse, salt og krydderier sammen og bland grønsagerne i. Smør en form på ca. 1½ l godt med smør. Kom grønsagsblandingen i formen og læg laurbærblade ovenpå. Læg låg eller alufolie over formen. Sæt den i ovnen 1-1 ¼ time ved 180 grader. Prøv med en strikkepind, hænger der ikke noget ved, er postejen færdig. Afkøl postejen, inden den skæres i skiver med en god skarp kniv.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside