Birthe's Madside

 

Grøntsagsbearnaise med jordskokker, æbler, forårsløg og puy linser
  • 8 stk peberkorn
  • 50 g gulerod
  • 50 g persillerod
  • 20 g smør
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 2 spsk frisk estragon
  • 4 spsk olivenolie
  • 500 g jordskokker
  • 1½ - 2 æbler
  • 8 mellemstore forårsløg
  • ½ dl puy linser
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • salt
  • peber

Peberkornene koges i vand 3 gange a 10 minutter; hver gang med et nyt hold vand. Guleroden og persilleroden skrælles og skæres i mindre stykker. De dækkes med 4 1/2 dl vand, og koges møre i ca 20 minutter. Kom rodfrugterne med kogevandet i en blender sammen med peberkorn, hvidvinseddike og smør. Blend til saucekonsistens. Er saucen for tyk, tilsættes lidt mere vand. Saucen hældes i en lille gryde og smages til. Puylinserne koges i letsaltet vand i ca. 12 minutter, og skylles i en sigte. Jordskokkerne skrælles og deles på langs. Bag dem i ovnen med olivenolie og 1 dl vand ved 200 grader. Når de er næsten færdige ca. 15 minutter tilsættes forårsløg, de kogte linser og æblerne som er ukernede og skåret i mindre stykker. Det hele bages yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber, vend hakket persille i, og server med den varme sauce som er tilsat estragon.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside