Birthe's Madside

 

Spaghetti og ketchup
1 person
  • 300 g spaghetti (gerne den fra Netto - billig!)
  • 1 flaske ketchup (Heinz eller Beauvais, alt efter smag)
  • ½ -1 liter vand
  • 1 knivspids salt
  • lidt olie
  • måske mayonaise for konsistensen skyld

Kom spaghettien i spildkogende, letsaltet vand. Kog ved stærk varme i ca. 9-10 minutter. Under de sidste minutter kan man løbende prøvesmage spaghettien for at opnå den eftertragtede al´dente effekt.

*Det kan være svært at opnå al´dente effekten med Nettos spaghetti.

*Vandet kan evt. tilsættes lidt olie for at undgå at spaghettien klistrer sammen.

*Ønsker man derimod den klistrede konsistens kan man

- Undgå olie i vandet

- Koge spaghettien i maks 10-20 cl. vand

- Koge spaghettien i 10-20 minutter.

Servering: Hæld spaghettien ud i en si, og server straks i en dyb tallerken. Kom derefter den ønskede mængde ketchup på og spis straks da ketchuppen har en vis kølende effekt på spaghettien.

Tips: Italienske gourmet´er foreskriver brug af kun en gaffel ved indtagelse af spaghetti. Man stikker gaflen ned i nudelmassen, drejer let rundt så 3 til 10 "spaghetti-grene" har grebet ved. Før så gaflen hen til kanten af "den dybe" tallerken og drej rundt. Derved ruller du spaghettien op på gaflen hvilket gør den meget lettere at spise, dvs. uden ketchup-sprøjt. Vær iøvrigt, under hele oprulningsproceduren, opmærksom på at få kørt spaghettien godt rundt i "sovsen".

Kilde: Jacob Gry

 

 

Birthe's Madside