Birthe's Madside

 

Ungarsk kartoffeltærte
3 personer
  • Bund:
  • 125 g mel
  • 75 g smør eller margarine
  • 4 - 5 spsk koldt vand
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk Edelsuess-paprika
  • Fyld:
  • 3-4-store faste kartofler
  • 1 rod peberfrugt
  • 200 g hytteost
  • 75 g revet mozarellaost
  • ½ tsk Edelsüss-paprika
  • ½ dl hakket persille
  • friskkværnet peber
  • 2 æg
  • 1 dl mælk

Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern ca. 1 gange 1 cm, og kog dem til de er næsten møre. Lad dem afkøle lidt, for så går de ikke så nemt i stykker, når fyldet røres sammen. Imens smuldres mel og smør/margarine. Salt og paprika tilsættes og til sidst koldt vand, så dejen er samlet. Smør en springform (diameter på 20 - 25 cm). Dejen rulles ud og lægges i springformen, så dejen når godt op ad siderne på springformen. Tænd ovnen på 200 grader. Peberfrugten skæres i tern. Kartofler, peberfrugt, hytteost, paprika, persille, ost og peber røres sammen og fordeles i den dejbeklædte springform. Æg og mælk piskes sammen og hældes over tærten.

Bages i ca. 30 min til den er gylden og gennembagt.

Serveres med salat og brød.

Kilde: Dorte R. Thyssen

 

 

Birthe's Madside