Birthe's Madside

 

Urtepostej
Vegetar, Forret - Personer: 10
  • ¾ kg gulerødder
  • ¼ l piskefløde
  • 1 dl kogevand fra gulerødderne (måske 2 dl.).
  • 6 æg
  • 1 håndfuld, små pillede løg (dybfrost)
  • 3 stilke bladselleri
  • olivenolie til formen
  • Krydderier:
  • salt
  • peper
  • stødt muskat
  1. Kog de skrællede gulerødder i lidt vand, til de er akurat møre. Blend 500 g. af dem sammen med fløde kogevand, æg og krydderier.
  2. Blancher løgene og skær bladselleristilkene i små stykker, rør begge dele i gulerodsmassen med resten af gulerødderene, der er skåret i tern.
  3. Hæld "farsen" i en smurt form, og bag postejen 1 ½ time ved 175°. Postejen kan serveres med f.eks. "Flødestuvede champignons".

Kilde: "Hendes Verden" nr. 30/88

Jan Krogså / OZ1HFO
Peter Olesen, 12 Jan 94

 

 

Birthe's Madside