Birthe's Madside

 

Fra havet i wok
Til fire personer - rimelig og godt fra havet
  • 600 gr hyse- eller hvittingfilet
  • 1 æg
  • 1/2 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk smør til stegning
  • Saucen:
  • 2 store tomater
  • pickles fx
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk Maizena
  • 1 spsk vineddike
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk soyasaus - kinesisk
  • 1 dl -1½ dl fiskeboulion (vand og ½ fiskeboulion terning)
  • citron
  • persille

Server kogt ris til

  1. Hav alle ingrediensene i 1 og 2 klart målt op og mest mulig tilberedt på forhånd, noget af det bedste med wok er at det kan gå så hurtigt - prøv på denne måde at lave maden mens gæstene er klar
  2. Små stykker af fisken dyppes først i det sammenpiskede æg og derefter i en mel/salt-blanding. Lad det tørre lidt og gentag paneringen. Steg stykkene i smørret i wokken til de er let brune. Det ta´r få minutter, og læg dem så højt oppe på kanten i wokken, så holder de sig varme.
  3. Sausen: Lad 2 flåede/hakkede tomater og 1 dl hakket pickles snurre 3-5 minutter i 1 spsk smør. Hæld 1 spsk Maizena i som du først rører ud i 3 spsk vand. Hæld 1 spsk eddike, 1 spsk sukker, 1 spsk soyasauce og fiskeboulion og lad saucen småkoge 2-3 minutter MEN husk at røre hele tiden.
  4. Læg fisk på fad og hæld saucen over, pynt med persillen og citronskiver.

1 kilo rensede kogte rejer måske med skal , krepsehaler etc kan bruges på samme måde, gerne uden at de paneres eller altså bare lægges i sausen til varming. Fx kan skaldyrene lægges i sausen foran gæstene eller at de selv piller rejene mens sausen holdes varm på en eller anden måde - tevarmer fx.

 

 

Birthe's Madside