Birthe's Madside

 

Grøntsager i sursød sovs
Wok, Tilbehør
  • 1 spsk olie
  • 350 g babymajs skåret i halve
  • 1 rød peber i strimler
  • 350 g diagonalt skårne gulerødder
  • 350 g bønnespirer
  • 350 g mange-tout
  • 2 spsk sesamolie
  • friskkværnet sort peber
  • Sauce:
  • 3 spsk Maizenamel
  • 3 dl ananassaft
  • 2 spsk soyasovs
  • 1 lille stk. revet ingefær
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1½ dl grønsagsboullion
  • 1 spsk honning
  • 5 forårsløg skåret diagonalt

Bland saucen af Maizena, ananas og soyasovs, ingefær, boullion, honning og løg, kom saucen i en lille kasserolle og bring den i kog, skru ned for varmen og småkog saucen i 5 min. Fjern den fra varmen og stil den til side. Opvarm wok over kraftig varme til den ryger, kom olien i og slyng den rundt. Stir-fry majs, peberfrugt og gulerødder i 4 min. tilsæt bønnespirer og mangetout ærter og stir-fry 2 min., tilsæt sursød sauce, skru med for varmen og småkog i 2 min. Smag til med sesamolie og sort peber. Serveres med brune ris, hvis retten er vegetarisk, ellers til kylling, oksekød, eller fisk.

 

 

Birthe's Madside