Birthe's Madside

 

Kinesisk grønsagskylling
Kylling, hovedretter, wok 4 personer
  • ½ kylling
  • 1 porre med grønt
  • 2 courgetter
  • ½ kinakål eller hvidkål
  • bønnespirer
  • olie
  • 1 spsk østerssovs
  • soya
  • 1 spsk sherry
  • 3 dl naturris
  • Maizena

Kyllingen skæres ud i rå tilstand. Flæk den langs rygraden med en skarp kviv. Den halve kylling skæres ud i småstykker. Låret i fire stykker, brystet i fire stykker. Derefter gøres grønstsagerne i stand; de skal skrælles og snittes i strimler. Olien varmes i en gryde og kyllingestykkerne kommes i under heftig omrøring. Olien skal blive ved med at være varm! Når kyllingestykkerne er rørt og stegt uden at brune tilsættes grøntsagerne. De får samme behandling i gryden: stærk varme og heftig omrøring. Efter et par minutter smages retten til med masser af soya, østerssovs, sherry, og jævnes med Maizena udrørt i lidt koldt vand. Kyllingen serveres dampende varm med naturrisene, der har kogt i 40-50 min.

Kilde: Kjeld Koplev 1986

 

 

Birthe's Madside