Birthe's Madside

 

Kinesisk lynstegt skinkegryde
Hovedret, wokmad, svinekød 4 personer
  • 300 g skinkeschnitzler
  • Marinade:
  • 2 spsk sherry
  • 2 tsk frisk reven ingefær
  • 2 spsk sojasauce
  • 250 g broccoli
  • 1 rød peber
  • 1 gul peber
  • 1 løg
  • 2 spsk olie
  • 200 g bønnespirer
  • 2 dl hønsebouillon
  • Tilbehør:
  • ægnudler

Kødet skæres i strimler og kommes i den sammenpiskede marinade. Stilles i køleskab 1-2 timer. Broccolien deles i mindre buketter. Peberfrugterne renses for stilk og kerner og skæres i lange strimler. Løget skæres i tynde både. En wok eller stegegryde varmes godt op, 1 spsk. olie kommes på. Broccoli, løg og peberfrugter lynsteges 3-4 min. og tages op. Wokken tørres af og 1 spsk olie hældes i. Marinaden hældes fra kødet. Kødet lynsteges 3-4 min. Bouillon og marinade tilsættes og koges igennem. Grønsagerne også bønnespirerne vendes i og varmes hurtigt igennem.

Tips: Hvis man ikke har så meget tid, kan man nøjes med at marinere kødet, mens grønsagerne ordnes.

Tilberedningstid: Uden marineringstid ½ time heraf arbejdstid: ½ time

Energi pr. pers: 2560 kilojoule (612 kcal)

Energifordeling: Protein 23% - 35 g kulhydrat 60% - 90 g fedt 17% - 11 g

 

 

Birthe's Madside