Birthe's Madside

 

2 franskbrød
  • 6 dl sødmælk
  • 50 g margarine
  • 50 g gær
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • ca. 1000 g hvedemel

Gæren udrøres i den lunede mælk ca. 30 grader. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt. Stilles til hævning tildækket i 30 minutter. Dejen slås sammen, deles og formes til 2 franskbrød, som enten lægges i en smurt form eller på en smurt bageplade. Brødene efterhæver i ca. 30 minutter tildækket. De hævede brød pensles med mælk eller æg og kan evt. drysses med birkes. Ovnen varmes op til 200 grader, og brødene bages i ca. 30 minutter, hvorefter de stilles til afkøling på en bagerist.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside