Birthe's Madside

 

Amerikansk kuvertbrød

Tilberedningstid: 1¼ time

  • 25 g gær
  • 3 dl mælk
  • ca. 450 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 75 g smør

Findel gæren i dejfadet, rør lidt af den lune mælk i og rør gæren glat. Kom resten af mælken i sammen med det meste af melet, salt og sukker. Rør dejen godt. Del smørret i klumper og rør det i dejen lidt efter lidt. Kom evt. lidt mere mel i. Dejen skal være lind og glat. Del dejen i 12 lige store stykker, der formes til boller og lægges tæt sammen i en lille bradepande, beklædt med bagepapir. Sigt lidt mel over brødene og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Bages på nederste rille ved 225 grader i 20–25 minutter. Afkøles på rist. Kan serveres samlet og de enkelte brød brækkes af og deles i over og underdel.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside