Birthe's Madside

 

Appelsin-franskbrød
1 stk.
  • 1 dl appelsinsaft
  • 2 spsk smør
  • 35 g gær
  • ½ tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • revet skal af 1 appelsin evt. lidt hakket syltet appelsinskal eller 2-3 spsk appelsinmarmelade
  • ca. 300 g mel

Appelsinsaft lunes med smør, og heri opløses gæren, hvorefter salt, sukker, revet appelsinskal og syltet appelsinskal eller marmelade blandes i sammen med melet. Kom kun de 250 g mel i, og gem resten til æltning. Brødet røres sammen, æltes godt og hæver lunt i skålen tildækket i 35 minutter. Æltes om og formes til en tyk pølse, der lægges på en smurt plade eller i en smurt form 1½ liter og efterhæver 20-25 minutter. Pensles med lidt æg eller æggehvide, og bager på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter på plade og ca. 45 minutter i form. Afsvaler tildækket på bagerist. Fint brød med smør og evt. sot.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside