Birthe's Madside

 

Bagerens boller
Ca. 50 stk.
Bagerens boller er lette og med en blød krumme. Meget populær i vores omgangskreds.
  • 1 liter vand

  • 200 g stødt melis

  • 250 g gær

  • 200 g margarine (blødgjort)

  • 25 g salt

  • 4 æg

  • 2200 g mel

  • Æggestrygelse til strygning af bollerne:

  • 1 æg og tilsvarrende vand røres sammen i en kop 

Vand, gær, mel, stødt melis, æg og salt blandes til en dej og når dejen er næsten færdigæltet (håndæltes) tilsættes den blødgjorte margarine. Dejen æltes til den er skær (slipper uden at være klistret). Vandets temperatur må ikke være for varm!!! Dejtemperatur = 27 grader C. (dejtemperatur = 2 x den ønskede dejtemperatur - melets temperatur = vandtemperatur (husk - 1-2 grader hvid der er ca. 20 graders rumtemperatur)).

Hviletid 2 x 15 min. og 1 x 45 min. (må gerne være længere) Dvs. efter dejen er æltet færdig, hviler den i 15 min. hvorefter den afvejes og æltes op (strammes op) og hviler igen i 15 min., hvorefter den slås op til boller og stilles på plade, dejen holdes fugtig med tempereret vand fra en forstøver og hæver i 45 min. (ca. dobbelt størrelse) Bagetemperatur ca. 240 - 250 grader. Bagetid ca. 15 min.

Straks efter bollerne kommer ud af ovnen stryges de med en tynd æggestrygelse.

Serveres lune fra ovnen. Velegnede til frysning

Kilde: Min bror Per Skodbog Jørgensen  

 

 

Birthe's Madside