Birthe's Madside

 

Birkeshorn
  • 50 g gær
  • 5 dl lunken mælk
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 75 g smør
  • ca. 800 g hvedemel
  • æg til pensling
  • 3-4 spsk birkes

Udrør gæren i den lunkne mælk. Kom salt og sukker i og tilsæt halvdelen af melet. Ælt smørret i og kom resten af melet i. Ælt dejen smidig. Stil den til hævning et lunt sted, til den har fordoblet sit omfang. Del dejen i 4 portioner, som hver udrulles til en rund plade. Skær den i trekanter og rul hver trekant fra den brede side. Sæt hornene på bagepladen beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve 15 minutter, inden de pensles med æg og drysses med birkes. Bag hornene ved 220 grader i 10-15 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside