Birthe's Madside

 

Bjarne's Surbrød

  • 25 g gær

  • 1 dl lunken vand

  • 2½ dl kærnemælk (kan erstattes af Gaio)

  • 500 g sigtemel

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk sukker

  • 2-3 tsk kommen

Gæren udrøres i det lune (35 gr.) vand. Mel, kærnemælk, salt, sukker og kommen tilsættes. Det hele røres godt sammen i mindst 5 min. og stilles til hævning i ½ time. Dejen slås ned og formes til et brød, som kommes i en godt smurt form. Stilles til efterhævning i yderligere ½ time. Ridses på tværs, pensles med kærnemælk og drysses evt. med kommen. Bages midt i ovnen v. 220 gr. i 40 min. (I varmluftovn 190 gr. i 30 min.)

Servering: Er vidunderlig til Rejer, men smager også godt bare med smør.

Kilde: Bjarne Winkel

 

 

Birthe's Madside