Birthe's Madside

 

Britta´s fyldte honningboller
  • Dej:
  • 2½ dl mælk evt. iblandet lidt fløde
  • 35 g gær
  • 75 g smeltet smør
  • 50 g sukker
  • ca. 325-350 g mel
  • Fyld:
  • 50 g smør
  • 2 spsk honning
  • 50 g hakkede mandler eller nøddekerner
  • Pynt:
  • 25 små æblebåde
  • lidt æg
  • hakkede mandler
  • groft perlesukker

Mælken lunes og hældes over gæren, der opløses, inden det smltede smør, sukker og mel, lidt efter lidt tilsættes. Dejen æltes blød og smidig og hæver lunt og tildækket i 30 minutter. Imens røres fyldet sammen, med smør, honning og hakkede mandler. Dejen æltes derefter om og rulles ud til en aflang plade, henover fordeles fyldet, og dejen rulles sammen på det lange led – lige som en roulade. Dejen skæres ud i ca. 25 stkker, der lægges i papirforme. I hver bolle trykker de en rå æblesnitte, og bollerne efterhæver lunt og tildækket på en plade ca. 20 minutter. Pensles let med sammenpisket æg, lidt mandler og det grove sukker drysses på, og bollerne bager ved 225 grader i 10 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside