Birthe's Madside

 

Brød
  • 3/4 l vand
  • 35 g gær
  • 350 g durumhvedemel
  • 1 kg hvedemel
  • 1½ spsk honning
  • hvid og blå birkes

Gæren udrøres i lunken vand og durummelet røres i. Salt og honning tilsættes sammen med hvedemel, og dejen æltes godt igennem. Lad den hæve tildækket 1 times tid. Del dejen i to stykker, der rulles ud til tykke pølser og deles i 12 stykker hver. Form den til boller og rul halvdelen i hvide og halvdelen i blå birkes. Sæt bollerne på en bageplade i en roset med ca. 1 cm's mellemrum. Lad dem hæve, til de hænger sammen(ca. ½ time), og bag brødet ved 200° i ca. 25 min.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside