Birthe's Madside

 

Clausens Boller
Ca. 30 stk.

Meget lækre boller.

  • 2½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g margarine
  • 100 g sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 5 æg
  • ca 1 kg mel

Lun mælk og kom gær i. Det skal være lillefingervarmt, så kommer du margarine i, som skal være helt smeltet. Derefter kommer du det hele over i en stor skål og tilsætter sukker. Tilsæt de 5 æg som skal i et af gangen og røres godt ud. Tilsæt kardemomme, som også skal røres godt ud, og til sidst mel. Dejen må gerne være lidt klæbrig, stil det hele til hævning i 45 min og form ca. 30 boller som stilles til efterhævning ca. 30 min og bages i 12 min ved 160° eller til de er gyldenbrune. Pensles med en sukkerblanding af vand og sukker efter at de er kommet ud af ovnen.

Serveres til nogen du vil forkæle med dit eget hjemmebag.

Kilde: Jan Clausen

 

 

Birthe's Madside