Birthe's Madside

 

Cranks' fuldkornsbrød
Brød, kim 2 store brød
  • 1 ½ kg fuldkornshvedemel
  • 1 spsk havsalt
  • 30 g gær
  • 1 spsk råsukker
  • 1 l vand (ca.)

Bland mel og salt (hvis melet er meget kolt, bør det lunes op først). Rør gær og sukker i en lille skål med 1 ½ dl varmt vand (mellem 30-35° er ideelt for gær). Lad det stå lunt, til det skummer (tager normalt 5-10 min.).

Hæld gæren op i melet og tilsæt gradvis resten af vandet. Bland det godt - helst med håndkraft (med godt forstås ælt det i 10 min.). Fordel dejen i to smurte 1 kg. Runde brødforme. Sæt dem på en lun plads, tildækket med klæde eller olieret papir og lad dem høve i ca. 20 min., Eller indtil dejen når et par cm. Fra formenes kant. Bages ved 200° i ca. 35-40 min.. Lad dem afkøle nogle minutter, inden de sættes på bagerist.

Kilde: Cranks Grønne Kogebog

Kim Lykkegaard 26-07-97

 

 

Birthe's Madside