Birthe's Madside

 

Dejlige lette boller
ca. 40 stk.
  • ca. 800 g hvedemel
  • 50 g margarine
  • 100 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 50 g gær
  • ½ l mælk
  • 1 æg

Tag 750 g af melet og smuldre de 50 g margarine i. Tilsæt sukker og salt. Lun mælken, den må ikke være for varm. Rør gæren ud heri. Piske ægget i. Hæld væden i melblandingen og ælt godt. Tilsæt mel, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve i en skål med film over i 1 time. Slå dejen ned og tril til boller, der hæver på bageplader, der er beklædt med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 1½ time. Pensl bollerne med mælk og bag dem i en forvarmet ovn, på 200 grader i ca. 17 minutter.

NB: Det er vigtigt, at bollerne hæver i den tid, der er skrevet.

Kilde: Ina Reffstrup

 

 

Birthe's Madside