Birthe's Madside

 

Det gode brød

  • 3 3/4 dl vand

  • ½ dl kærnemælk

  • 1/4 pk gær

  • 150 g grahamsmel

  • 150 g durumhvede

  • 2 tsk salt

  • 450 g hvedemel

  • 5 g smør (til pensling)

  1. Rør væske med gær og groft mel og lad det stå i ti minutter.

  2. Rør slat, durumhvede og hvedemel i dejen til den slipper - fortsæt med at ælte i 10 minutter. Dæk med vådt viskestykke og stil til hævning i køleskab minimum 12 timer.

  3. Slå dejen ned og form den til en kugle - lad den hvile 10 minutter før brødet spændes op. Lad det efterhæve til dobbeltstørrelse ca, 1½ time, tildækket.

  4. Sæt i kold ovn og bag kun med undervarme v. 165 grader til brødet lyder hult når du slår på bunden af det, ca. 1½ time.

 

Kilde: Københavns Radio: Lørdagskanalen

 

 

Birthe's Madside