Birthe's Madside

 

Farmors idiotsikre boller
Ca. 6 stk.
Disse boller går aldrig galt, selv far kan lave dem!!!!
  • 1 dl mælk

  • 50 g smør

  • 1 spsk sukker

  • ½ tsk salt

  • 1 æggeblomme

  • 25 g gær

  • ca. 225 - 250 g mel

  • Æggehvide til at pensle med

Mælken lunes med smør, sukker og salt, heri piskes æggeblommen, og det hele hældes over gæren, der ligger i småstykker i en skål. Det hele røres sammen og der drysses mel i lidt efter lidt, mens der røres med en ske. Hold lidt mel tilbage, måske kan dejen ikke tage det hele, og måske skal der et par ekstra spsk. mel i. Det er forskelligt hvad melet kan suge. Dejen skal være blød, endelig blød, og de delerden i ca. 8 - 9 stykker. Der rulles enten til runde boller eller til ovale små brød. Bollerne stilles på en smurt plade, dækkes med bagestykket og hæver i 20 min. lunt. Pensles forsigtigt med æggehviden og bager på nederste rille ved 225 grader i 8 min. De er lette, meget lette, nærmest som teboller af de allerbedste og man kan også komme rosiner i dejen.

Kilde: SøndagsBT - Nils Nyvang Bacher

 

 

Birthe's Madside