Birthe's Madside

 

Fætterlavnsboller
24 stykker
  • 2½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 æg
  • 100 g margarine
  • ca. 750 g hvedemel
  • Fyld:
  • syltetøj eller bagefast creme

Lun mælken i en gryde til den er fingervarm. Hæld mælken over i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, æg og margarine, og rør det med en træske. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt, indtil den er lækker blød. Form dejen til 24 boller. Lad dem hæve 50 minutter. Tryk en fordybning i hver bolle og fyld syltetøj eller creme i fordybningen. Pisk et æg sammen i en kop og pensl rundt om syltetøjet med ægget. Bag bollerne i en 220 grader forvarmet ovn i 12- 15 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside