Birthe's Madside

 

Foccaiabrød
8 stykker
  • 25 g gær
  • ¼ liter lunken vand
  • ½ spsk salt
  • ca. 400 g durumhvedemel
  • Pynt efter smag:
  • æg
  • 1 spsk tørret oregano eller 1 spsk tørret rosmarin
  • 3-5 soltørrede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 spsk revet muzzarellaost
  • 100 g oliven
  • lidt tomatkoncentrat

Udrør gæren i det lune vand med saltet. Tilsæt hvedemelet i mindre kopfulde, så man hele tiden har styr på konsistensen. Dejen skal slippe skålen, men stadig være på grænsen til det klistrede. Lad dejen hæve ved stuetempereatur under et klæde i 10 minutter. Slå dejen ned og del den i 8-10 flade boller, der hæver 15 minutter på bageplader med bagepapir på. Lige inden de flade brød bages, pensles de med æg og drysses med rosmarin, oregano, hvidløg, oliven, ost, soltørrede tomater eller havd man bedst kan lide samt lidt groft salt. Bages ved 250 grader i 10 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside