Birthe's Madside

 

Franskbrød
2 stk.
  • 1 kg. mel
  • 50 g. margarine
  • 1 pk. gær
  • 3 dl. vand
  • 3 dl. mælk
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker

Lun mælken, hæld den i et fad og opløs gæren heri. Når gæren er opløst, blandes de øvrige ingredienser i, og dejen æltes til den er ensartet. Dejen stilles til hævning til dobbelt størrelse. Del dejen i to lige store dele og form hver del til en kugle, som hviler 2-3 min. Kuglerne slås derefter flade. Den ene flig bøjes ind mod midten, den anden flig bøjes ind mod midten - lidt ind over den første. Hele dejen lægges endnu engang sammen, idet de to spidser trykkes fast mod hinanden - og rulles ud i pølseform. De lægges i en form eller direkte på pladepladen. Sammenføjningerne skal være i bunden. Efterhæver til dobbelt størrelse. Pensles med mælk og snittes på langs. Bages på ovnens nederste rille ved 200° i ca. 30-35 min.

 

 

Birthe's Madside