Birthe's Madside

 

Gammeldags rundstykker

  • 2½ dl mælk

  • 50 g smør

  • 2 tsk sukker

  • 1½ tsk mineralsalt

  • 40 g gær

  • 500 g hvedemel

  • 1 stk æg

  • 1 brev birkes

  1. Varm mælken, tag gryden af og smelt smørret i mælken.

  2. Tilsæt sukker og salt og lad det køle til det er lunt.

  3. Gæren smuldres i et fad og mælkeblandingen hældes i.

  4. Rør til gæren er opløst.

  5. Ælt melet i lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen.

  6. Lad den hæve langsomt i ca. 1 time ved 18°.

  7. Slå den ned og del den i 12 stykker.

  8. Formes derefter til rundstykker.

  9. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Snittes i top.

  10. Hæv rundstykkerne i stuetemperatur i ca. 20 min.

  11. Pensl med µg og drys med birkes.

  12. Sæt dem på næstnederste rille.

  13. Bages ved 210° i ca. 12 min.

  14. Servér dem med iskoldt smør.

 

Kilde: Jette Larsen

 

 

Birthe's Madside