Birthe's Madside

 

Grahamsboller

  • 25 g gær

  • 1½ dl lunkent vand

  • 1 æg

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk sukker

  • 125 g grahamsmel

  • 75 g blødt smør

  • ca. 125 g hvedemel

Gæren udrøres med vandet. Æg, salt, sukker og grahamsmel tilsættes lidt efter lidt. Det bløde smør skæres i små klumper og slåes ind i dejen, til den er glat og blank. Hvedemel tilsættes, så meget som den kan tage. Den æltes godt igennem og stilles til hævning 30 min. tildækket med fugtigt klæde. Arbejdes igennem og formes til 12 boller. De efter hæver på en smurt bageplade i 15 min. Pensles med pisket æg og bages midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 min.

Kilde: Kim Rasmussen Frost

 

 

Birthe's Madside