Birthe's Madside

 

Grovboller med løg
(20 stk.)
  • 6 dl vand

  • 50 g gær

  • ½ dl olie

  • 2 mellemstore løg

  • 200 g majsmel

  • 2 dl blandede kerner af hvede, rug og sesam

  • ca. 700 g hvedemel

De grofthakkede løg dampes møre og afdryppes og afsvales. Gæren udrøres i lunkent vand, og blandes med olie og løg. Æltes i melet, samt kernerne lidt ad gangen. Stilles til hævning 30-45 min. Slå dejen ned og ælt den igennem, den deles i 2 kugler der trilles i tykke pølser, de hviler i 2 min. Skæres ud og trilles til boller (ca. 20 stk. i alt.) Efter hæver på bageplader i 15 min. Bages ved 200 grader.

Kilde: Kim Rasmussen Frost

 

 

Birthe's Madside