Birthe's Madside

 

Grundopskrift på brød eller boller
Breads 1 person 2 brød eller 21 boller:
  • 6 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1½ tsk salt
  • 25 g fedtstof
  • 16 dl mel (ca. 950 g)

Gæren udrøres i lunken vand, og de øvrige ingredienser tilsættes - hold lidt af melet tilbage. Dejen æltes godt (ca 200 tag). Hæver et lunt sted til dobbelt størrelse (45-60 min) tildækket. Tryk luften ud af dejen og form den til 2 brød eller 21 boller. Efterhæver i ca 30 min. Kan pensles med sammenpisket æg, surmælksprodukt eller kaffe. Bages ved 200° i ca 30-45 min. for brød og ca 15 min for boller. Brød i form skal bage 5-10 min længere end brød uden form.

Halvdelen af melet kan være groft fx rugmel, grahamsmel og fuldkornhvedemel. Der kan tilsættes hakkede nødder, sesamfrø, hørfrø, udblødte hvedekerner eller rugkerner m.m.

Kilde: "Den nye kogebog" fra Diabetesforeningen

 

 

Birthe's Madside