Birthe's Madside

 

Gulerodsbrød
Ca. 10 stykker
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 50 g smør
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1½ tsk salt
  • 125 g fuldkornshvedemel
  • ca. 400 g hvedemel

Riv gulerødderne. Smelt smørret og kom det i en skål. Kom gulerødder, fuldkornshvedemel og det meste af hvedemelet i. Ælt resten af hvedemeleti, så dejen bliver smidig, ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve lunt tildækket i ca. 20 minutter. Ælt dejen let igennem og del den i 10 stykker. Tril stykkerne til boller og rul dem flade, ca 15 cm i diameter med kagerullen. Lad dem efterhæve på pladen i ca. 30 minutter. Bag brødene i 8-10 minutter ved 250 grader på midterste rille.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside