Birthe's Madside

 

Gulerodsbrød, små
12 stk.
  • 25 g gær

  • 1½ dl mælk

  • 1 dl A-38

  • 3 spsk olie

  • 1 tysk salt

  • 1 tysk sukker

  • 1 gulerod (75 g)

  • 60 g grahamsmel (1 dl)

  • 350 g mel (ca. 6 dl)

  • 1 æg til pensling

  • 2 spsk. grahamsmel til drys

Arbejdstid: 20 minutter.

Hævetid: 1 time 20 minutter.

Bagetid: 15 minutter.

  1. Lun mælken let (35°) og opløs gæren heri. Tilsæt A-38 og olie. Rør salt, sukker og grahamsmel i.

  2. Riv guleroden fint, der skal være ca. 1 dl. Bland den i dejen sammen med 2/3 af melet. Rør dejen godt sammen. Tilsæt det resterende mel lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig.

  3. Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time. Ælt atter dejen igennem. Del dejen i 12 stykker og form dem til små aflange brød.

  4. Sæt brødene på en velsmurt plade eller på en pande beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter.

  5. Rids brødene med en skarp kniv eller et barberblad. Pisk æggene sammen og pensl brødene med det. Drys med grahamsmel.

  6. Bag brødene i en 225° varm ovn i 15 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte. Lad dem svale på en bagerist.

Kilde: Claus Nicolay Lüchow

 

 

Birthe's Madside