Birthe's Madside

 

Gulerodstrekanter
16 stykker
  • 2 dl skummetmælk
  • 25 g gær
  • 1 dl tykmælk eller A38
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 125 g reven gulerødder
  • 100 g grahamsmel
  • ca. 500 g hvedemel

Lun mælken i en gryde og tag den fra varmen. Hæld mælken i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt tykmælk, olie, salt revne gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og tilsæt mere mel, til dejen er passende smidig og ikke for fast. Gulerøddernes vandindhold varierer, derfor er det bedst ikke at komme al melemn i af en gang. Sæt dejen til hævning et lunt sted, tildækket 1 time. Ælt dejen let igennem og del den i 2 stykker. Form stykkerne til 2 flade runde brød. Lad dem efterhæve på pladen ca. 10 minutter. Del hvert brød med en skarp kniv i 8 trekanter, men skær ikke helt igennem. Sæt brødene i en kold ovn. Tænd for ovnen på 200 grader og bag brødene ca 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Køl brødene lidt af på en bagerist og bræk trekanterne fra hinanden. Frys evt. halvdelen ned.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside