Birthe's Madside

 

Hasle brød
10 stk.
  • 650 g hvedemel
  • 200 g rugmel
  • 50 g gær
  • 1 dl salatolie
  • ½ l vand
  • salt

Gære opløses i det lunken vand, olien tilsættes. Rugmelen og noget af hvedemelen tilsættes. Saltet skal tilsættes nu (hvis før kan gærcellerne blive ødelagt). Det hele æltes og der tilsættes mer hvedemel efter hånden som det bliver nødvendigt. Dejen stilles til hævning et temperet sted i ca 1½ time, hvor efter dejen lirkes op, formes som brød ( rund lirkning ) og efterhæver i ca 10 - 20 min. gerne oven på ovnen. Brødene skal bage i ca 50 min. Brødene sættes i midten af ovnen (har ingen betydning for bruger med varmluft ovne ), man kan stille et ovnfad i bunden af ovnen med lidt vand i for at få damp i ovnen. Fadet tages ud 5 min før brødene er færdige.

Kilde: Frank Jaqué

 

 

Birthe's Madside