Birthe's Madside

 

Hjemmebagte rundstykker
12 stykker
  • 50 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • ca. 500 g mel
  • Drys:
  • æg og birkes

Rør gæren ud i vand og tilsæt olien og salt. Bland melet i, til dejen har en passende konsistens og ælt den godt sammen. Dæk dejen med et fugtigt stykke og stil den til hævning 45 minutter. Form 12 boller og lad dem efterhæve 15 minutter. Pensl med æg og drys med birkes. Bag rundtykkerne 16-18 minutter ved 225 grader.

Rundstykkerne er fryseegnet. De kan også lave rundstykkerne med mindre gærmængde og land hævetid. Brug 15 g gær i stedet for 50 g og følg ellers opskriften. Form rundstykkerne så snart dejen er lavet, dæk med et fugtigt viskestykke og stil rundstykkerne på et køligt sted natten overf.eks. i køleskab og lad dem hæve her. Tag rundstykkerne ud af køleskabet og sæt dem direkte i den varme ovn. På den måde kan de lave dejen om aftenen og servere friskbagte rundstykker om morgenen.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside