Birthe's Madside

 

Hjemmebagt kavring - 3 brød
  • Dej 1:
  • 7 dl rugmel
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk stødt kommen
  • 7 dl vand
  • Dej 2:
  • 50 g gær
  • 3 ½ dl vand
  • 7 dl rugmel
  • 2 dl mørk sirup
  • 10 dl rugsigtemel
  • 7 dl hvedemel

Kom rugmel, salt og kommen til dej 1 i en skål og hæld kogende vand over. Rør det sammen og lad det stå natten over. Smuldr gæren til dej 2 i en skål. Opløs den i lunken vand. Bland dej 1 samt rugmel i. Arbejd det sammen til en lind dej. Lad den hæve overdækket i 4 timer. Tilsæt sirup, rugsigtemel samt hvedemel lidt ad gangen. Arbejd dejen godt igennem og lad den hæve 30 min. Arbejd dejen igennem på et melet bord. Del den i tre og form dem til brød. Kom hvert brød i en smurt form, 1 ½ l, lad dem hæve i 30 min. Stil formene på en plade og dæk dem med en anden smurt plade som låg. Bages ved 175 grader på nederste rille i ca 50 min.Pensl de færdige brød med vand og lad dem køle på en rist med et klæde over.

 

 

 

Birthe's Madside