Birthe's Madside

 

Hurtigt madbrød
Bagning, brød m.m., Krydderier 1 person
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • ½ dl yoghurt naturel
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ tsk tørret rosmarin
  • 350 g hvedemel
  • Pensling:
  • Mælk.
  • Pynt:
  • Tørret rosmarin.

Bagetid: Sæt brødet i en kold ovn, indstil til ca. 225° og bag i ca. 20 min.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurt. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser ( hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. Resten af melet. Form dejen til et rundt, fladt brød ( ca. 28 cm. i diameter) og læg det på en plade med bagepapir. Rids brødet næsten igennem, så der dannes 8 trekanter. Pensl brødet med mælk og drys med rosmarin. Bag det midt i ovnen.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside