Birthe's Madside

 

Hvede
Ca. 12 stk.

Bagetid: Ca. 20 minutter ved 200 grader

  • 40 g gær
  • ½ dl lunken vand’
  • 100 g smeltet smør
  • ca. 500 g hvedemel
  • 1½ dl skummetmælk
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • Pensling:
  • kaffe eller mælk

Rør gæren ud med lunkent vand. Smuldr fedtstoffet i melet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Sæt den lunt til hævning ca. 30 minutter. Æltdejen igennem og tril den til en tyk pølse. Del pølsen i 12 ensartet stykker. Tril hvert stykke til en bolle. Læg bollerne med 1½ cm´s mellemrum i en smurt, ikke for stor bradepande. En stor bradepande kan laves mindre med alufolie. Efterhæv hvederne over damp ved at sætte bradepanden over en gryde med kogende vand i ca. 20 minutter.

Tænd ovnen og indstil den til 200 grader. Pensl hvederne med mælk eller kaffe og bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter. Bræk hvederne fra hinanden, når de er bagt, flæk dem når de er afkølet, og rist dem gyldne på en flad brødrister, ovnen ved 250 grader eller under grill, til de er sprøde og lysebrune.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside