Birthe's Madside

 

Kagemænd/Koner
Kage 1 eller 12 små
  • 150 g smør
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g gær
  • 400 g hvedemel
  • Pensling:
  • Sammenpisket æg eller fløde

Bagetid: Ca. 20 min. Ved 225g.

Smelt smørret og kom det i en røreskål. Tilsæt mælk, salt og sukker. Rør gæren ud heri. Slå melet i med en bageske (hold ca. 2 spsk af melet tilbage, som bruges til udrulning). Når dejen er slået blank med skeen, stilles den til forhævning ca. 20 min., hvorefter den slås ned. Nu er dejen nem at arbejde med. Den deles i 2 kugler, der hver trilles til en pølse. Hver pølse deles i 12 stykker. Disse 24 stykker trilles til boller, der stilles med lidt afstand imellem på en smurt bageplade. Stilles til efterhævning ca. 20 min. Pensles med let hånd med æg. Bages midt i ovnen. Pyntes med florsukkerglasur, flag og evt. lys.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 15/8-95.

 

 

Birthe's Madside