Birthe's Madside

 

Kirstens rugbrød
Rugbrød, brød 1 brød
  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 2 spsk sirup
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk salt
  • 300 g groft rugmel
  • 250 g hvedemel (250-300 g)

Gæren røres ud i det lunkne vand. Heri sirup, olie, salt og til sidst de to slags mel lidt efter lidt. Røres sammen med en ske. Æltes blank med ekstra mel på bordet. Formes straks til en tyk pølse, der lægges i en smurt form (2 liter) og hæver lunt tildækket med bagestykke i ca. 1 time. Bager på den nederste rille ved 200° i 40 min. Afsvaler tildækket på en rist.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin - 19.dec.1995

Martin Koch Villefrance, 9/1-96.

 

 

Birthe's Madside